Verzuim en mobiliteit

Verzuimsupport en re-integratie
Human Support maakt het verschil tussen een soepele of moeizame re-integratie . Met deskundige begeleiding, kennis en persoonlijke aandacht is vaak meer mogelijk dan u denkt.

Human Support biedt specialistische verzuimbegeleiding bij:

  • Kanker en werken
  • Psychische klachten en stress
  • Chronisch ziek en werken
  • Rouw en verlies op het werk  

Betrokkenheid als krachtige stimulans
Veel mensen met een ernstige ziekte of met psychische klachten zijn vaak lange tijd uit het arbeidsproces. Betrokkenheid en een goede ondersteuning van de werkgever kan een krachtige stimulans zijn om de draad weer op te pakken en te gaan werken.

Samenwerking
Een intensieve aanpak met persoonlijke aandacht en betrokkenheid levert vroeg in het proces positief direct op. Samen kijken we naar inzetbaarheid en niet eenzijdig naar beperkingen. Human Support maakt verbindingen en stimuleert de communicatie met alle betrokkenen waardoor de situatie voor iedereen snel helder en duidelijk wordt. 

Voor de werknemer
Uw medewerker wordt gecoacht op zelfmanagement en verantwoordelijkheid. De persoonlijke begeleiding stimuleert en motiveert het werken aan herstel. Inzetbaarheid en productiviteit worden vergroot. Met meer inzicht in kansen en mogelijkheden wordt werk een krachtbron. Daardoor is vaak meer mogelijk dan gedacht. De kans op werkbehoud blijft binnen handbereik en de medewerker is zich meer bewust van eigen verantwoordelijkheden en financiële gevolgen. 

Voor de werkgever
Elke situatie is anders en vraagt veel inzet en aandacht. Neem nu een verzuimmelding met de diagnose kanker. Wat is uw reactie en hoe gaat u de medewerker begeleiden? Door persoonlijke begeleiding van Human Support aan uw medewerker vergroot de kans op snelle inzetbaarheid. Ook collega's worden betrokken bij het proces. Dit heeft een positief effect op de voortgang van het arbeidsproces. Als werkgever krijgt u deskundig en praktisch advies en ondersteuning in het uitvoeren van de verzuimbegeleiding.

Casemanagement
Een effectieve samenwerking werkt kostenbesparend en verzuimreducerend. Met goede dossieropbouw voorkomt u gedoe met het UWV. En tegelijk wordt de kans op werkbehoud voor uw werknemer vergroot.

Trainingen
verzuimmanagement voor werkgevers 
kanker op de werkvloer 
Rouw en verlies